Naplata poreza u RS-u veća za pet posto

Bez autora
Nov 03 2015

U proteklih deset mjeseci ove godine, na račun javnih prihoda Republike Srpske je uplaćena milijarda i 829 miliona KM, što je 80 miliona KM ili pet posto više nego u istom periodu 2014., saopćeno je iz entitetske Poreske uprave. Naplaćeni iznos po osnovu direktnih poreza u spomenutom periodu je veći za pet posto i prikupljeno je 342,6 miliona KM.Iz Poreske uprave RS-a navode da je naplata poreza na dobit veća za 12 posto u odnosu na isti period prošle godine, a naplaćeno je 126,2 miliona KM, dok je po osnovu poreza na upotrebu, držanje i nošenje dobara uplaćeno 14,2 miliona KM ili 24 posto više nego u deset mjeseci 2014.

U proteklih deset mjeseci ove godine, na račun javnih prihoda Republike Srpske je uplaćena milijarda i 829 miliona KM, što je 80 miliona KM ili pet posto više nego u istom periodu 2014., saopćeno je iz entitetske Poreske uprave.

Naplaćeni iznos po osnovu direktnih poreza u spomenutom periodu je veći za pet posto i prikupljeno je 342,6 miliona KM.

Iz Poreske uprave RS-a navode da je naplata poreza na dobit veća za 12 posto u odnosu na isti period prošle godine, a naplaćeno je 126,2 miliona KM, dok je po osnovu poreza na upotrebu, držanje i nošenje dobara uplaćeno 14,2 miliona KM ili 24 posto više nego u deset mjeseci 2014..

Također, zabilježen je i porast naplate od poreza na nepokretnosti i imovinu za devet posto, dok je po osnovu poreza na dohodak naplata manja za jedan posto i naplaćeno je 184,4 miliona KM.

Za Fond PIO naplaćeno je 615 miliona KM, što je više za tri posto u odnosu na prošlogodišnju naplatu, a za Fond zdravstvenog osiguranja prikupljeno je 413,7 miliona KM ili jedna posto manje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik